Sursa: Taste BazaarÂ
Complexitate: medie
Recomandare: un fel delicios, perfect de servit la o masa in familie, la o petrecere, sau pur si simplu, de adaugat in meniul celui mic.
Nota Stefan: 10+
Complexitate: medie
Recomandare: un fel delicios, perfect de servit la o masa in familie, la o petrecere, sau pur si simplu, de adaugat in meniul celui mic.
Nota Stefan: 10+
Am urmat reteta sau nu:
Nu in totalitate.
- in ceea ce priveste crusta:
- nu am folosit faina normala, am folosit faina integrala;
- nu am folosit sare;
- nu am urmat toti pasii pentru pregatirea aluatului in forma (am lasat aluatul la frigider pentru 30 de min., dupa care l-am scos, l-am intins pe un blat presarat cu faina, iar apoi l-am pus in forma. Am „sarit” partea cu pusul la frigider pentru alte 30 de minute.
2. umplutura:
- nu am folosit dovleac pentru ca nu am gasit. Asa ca, am folosit cartof dulce. O alternativa foarte buna!
- nu am folosit smochine (recunosc, nu imi place combinatia de smochine si sarat)
- am ales sa merg pe varianta „busuioc proaspat”. La fel, o chestie de gust.
- nu am folosit sare si piper.
3. design:
- am vrut sa merg pe varianta quicheului ‘cuib”, si nu pe cea a tartei. Asa ca, am folosit o forma de prajitura, inalta, si am decupat aluatul astfel incat marginea sa cada usor de pe peretii formei.
Ingrediente:
Cartofi dulci, faina, apa, unt, ou, branza de capra, smantana pentru gatit, busuioc.
Cum am servit preparatul:
Simplu, nu cred ca ar merge combinat cu altceva.
La ce masa am servit preparatul:
Atat la pranz, cat si la cina.
Enjoy!