Sursa: „Salt, fat, acid, heat” scrisa de Samin Nosrat – „Lori’s Chocolate Midnight Cake”
Complexitate: Medie
Recomandare: Minunat pentru o zi de nastere.
Nota Stefan: 10+
Complexitate: Medie
Recomandare: Minunat pentru o zi de nastere.
Nota Stefan: 10+
Am urmat reteta sau nu:
Am modificat-o destul de mult insa, am lasat ideea de baza: foloseste ulei in loc de unt, pentru „pufosenie”.
Ce am schimbat:
- nu am folosit zahar (am folosit sirop de agave),
- am folosit mai putin ulei decat in reteta
- nu am introdus cacao, ci pudra de roscove
- nu am pus sare
- am pus apa in loc de cafea
- nu am folosit crema de vanilie. Am preferat sa sectionez aluatul si sa adaug mascarpone cu zmeura
Ingrediente:
faina, ulei, oua, pudra de roscove, sirop de agave, zmeura, bicarbonat de sodiu, extract de vanilie, apa, mascarpone.
Cum am servit preparatul:
Simplu, fara nimic altceva.
La ce masa am servit preparatul:
La micul dejun.