Unele idei se nasc atat de simplu. Parca nici nu iti vine sa crezi cand te fulgera gandul si spui “bai, chiar nu ar fi rau.” Iar cand drumul te duce, fara sa vrei, la un vis din liceu, organizatul de evenimente, parca totul devine desprins dintr-un alt univers, si mintea devine un izvor de inspiratie.
Asa mi s-a intamplat cu micul meu proiect ce a avut loc intr-o sambata, pe 7.10, la Re:Modelier.
Ii gateam lui Stef si in acelasi timp cugetam “Ce sa fac cu toate lucrusoarele pe care le-am strans de la el in ultimul an?”. Da, as putea sa intru repede pe net, sa caut o organizatie sau o comunitate si sa le donez. Si apoi m-am gandit: daca totusi sunt mai multe mamici in situatia mea, si, mai important, daca acele mamici si copiii lor ar vrea sa guste din bucatele tocmai gatite de mine? Cum sa le combin? Si paaam, m-a izbit: un brunch pentru bebelusi, cu mancare gatita de mine, o ocazie perfecta pentru socializare, parinti si copilasi, dar, si mai important, sansa ideala pentru a aduna lucruri frumoase pe care apoi sa le dam celor care au nevoie de ele, dar care din pacate nu isi permit.
Locul trebuia sa fie ceva micut, si totusi child friendly; in centru ca sa fie usor de ajuns pentru toti parintii; si normal, cei care detineau spatiul sa fie de acord sa aduc eu mancarea. Dupa cateva cautari am selectat the magic place – RE:Modelier.
A urmat crearea unui event, a unei identitati vizuale (aici a intrat in actiune o prietena cum mai rar gasesti, Capri), invitarea mamicilor si of course, realizarea unui meniu delicios, dar si usor de mancat pentru micutii mei oaspeti.
Am facut o analiza amanuntita a mai multor retete, am urmarit intens cateva bloggerite de pe instagram care de altfel ma inspira si ma fascineaza prin mixul demential de ingrediente, am frunzarit doua carti de bucate pe care in ultimul timp nu le mai las din mana: „Children’s Party Cook Book” de H. Stead, A. Waley-Cohen si “Five Ingredients” de Jamie Oliver, iar in cele din urma a rezultat o lista cu mancaruri care mai de care mai apetisante:
Fiecare „lichioare fantastica” din meniu, o sa aiba propria postare cu sursa mea de inspiratie si ingredientele folosite.
Imi era clar ca singura nu prea aveam cum sa ma descurc si am apelat la ajutorul unei alte prietene minunate, Catalina. Pasionata si ea de gatit, dar la cu totul alt nivel, chef like, nu a ezitat sa imi spuna da.
Nu a fost deloc un eveniment planificat in detaliu. A fost ceva spontan, facut pentru prieteni si prietenii prietenilor. Intre idee si brunch-ul propriu-zis au fost aproximativ 3 saptamani, iar timpul a zburat al naibii de repede.
Stefan a fost supervisorul nostru pe parcursul primelor ore de gatit. Dupa s-a retras, ca o diva, la somn.
Am strans 6 cutii cu lucrusoare si jucarii pentru copiii si mamicile care sunt in dificultate iar acestea au fost donate cu ajutorul comunitatii Donez, schimb, vand.
Au fost sortate pe varsta si sex, si grupate in cate un pachetel care sa cuprinda, pe cat posibil, strictul necesar.
A fost un brunch reusit, cu multa voie buna, copii superbi, mancaciosi, incantati de tot ce am pregatit, de parinti sociabili si relaxati, de prieteni veseli si de niste gazde cum mai rar gasesti.
Va las poze sa va convingeti singuri.
Concluzie:
Da, au fost multe ore petrecute in bucatarie, dar a meritat. Sa gatesti pentru cei mici, cu ingrediente deosebite, fara zahar, fara sare, iti da in primul rand o motivatie extraordinara, te directioneaza catre mai multe combinatii, te ambitioneaza si te face sa realizezi ca ceea ce faci este chiar important. Nu este vorba doar de gatit, de pus in farfurie niste mancaruri sofisticate ca sa incati persoane pretentioase. Este vorba de a crea un produs pentru un sufletel care o sa manance cu toata pofta, folosind ambele manute si in ochii caruia o sa vezi o sclipire pe care rareori o vezi.
Iar pe langa asta, cand un parinte vine si iti spune “Da-mi reteta pentru ca nu l-am vazut niciodata mancand ceva cu atata pasiune!”, cazi de doua ori pe spate si spui “Doamneeee, de abia astept sa organizez urmatorul eveniment.”
Credit poza meniu: Designed by Freepik
Credit afis: Designed by Freepik