Complexitate: medie
Recomandare: pot si luate la pachet, servite ca snack, pot fi folosite pentru sendvisuri sau in ciorbe/supe.
Nota Stefan: 10+
Am urmat reteta sau nu:
Da, 99%. Babyfooduniverse este un cont de instagram pe care il urmaresc de ceva timp si care are doar retete pentru bebelusi/copii. Au si o carte publicata…tot o vanez pe amazon sa o comand si eu.
Nu am adaugat sare, zahar si nici stafide.
Pentru ca nu au un site unde sa gasiti reteta, pas cu pas (o puteti gasi doar pe instagram sau in carte), de data aceasta o sa va las mai jos tot pasii pe care i-am urmat eu de. Chiflele sunt absolut delicioase si sanatoase:
Ingrediente:
*400 grame faina (eu am mers pe faina alba, pentru ca mi-a fost teama sa nu iasa prea tari)
*2 morcovi rasi
*1 dovlecel micut ras si stors bine
*50 grame de drojdie proaspata dizolvata in 350 ml apa calduta (am pus apa plata intr-o cratita, am incalzit-o pana la 40 de grade, dupa care am adaugat drojdia. Am mixat, pana ce s-a dizolvat, iar apoi am lasat-o 5 min acoperita, sa se „odihneasca”. In acest mix am adaugat si o lingurita de ulei de masline.
*1 ou
Optional (dar o sa dea un gust delicios)
* 2 linguri mix seminte
Proces
1. Amesteca drojdia cu oul, si adauga, in ploaie, faina. Adauga apoi dovlecelul si morcovul.
–
2. Intr-o tava, pune hartie de copt si pune cate o gramjoara (nu o sa iasa niste bile perfecte, insa in momentul in care se vor coace, o sa ia o forma tare frumoasa) de aluat si presara peste, daca vrei, mixul de seminte.
–
3. Pune tava in cuptorul rece, porneste-l si da-l pe 225 C pentru 22 de minute, sau pana cand chiflele devin aurii.
–
4. Lasa-le sa se raceasca aproximativ 5 minute.
Ce am folosit:
faina, ou, dovlecei, morcovi, mix de seminte, drojdie, apa, ulei de masline.
Cum am servit preparatul:
Cu bucati de cascaval, cu ciorba dar si la sendvis-maker, cu avocado, rosii si mozzarella.
La ce masa am mancat preparatul:
La toate mesele.