mumAle
  • Despre
    • Testimonial
  • Evenimente
    • Evenimente

      Spring Brunch for Babies

      03/21/2018

      Evenimente

      Happy New Year Brunch for Babies

      01/16/2018

      Evenimente

      Primul „Giveaway brunch for babies”

      12/04/2017

  • Colaborari/Collaborations
  • Maternitate
    • Inainte
    • 9 luni
    • 1 an
  • Diversificare
    • Plan ales
    • Ce mancam?
    • Jurnalul meselor
    • Propuneri mic de jun
    • Propuneri pranz
    • Propuneri cina
    • Torturi „bebelusesti”
  • Index idei mancare
  • Fashion/Lifestyle
  • Contact
  • Despre
    • Testimonial
  • Evenimente
    • Evenimente

      Spring Brunch for Babies

      03/21/2018

      Evenimente

      Happy New Year Brunch for Babies

      01/16/2018

      Evenimente

      Primul „Giveaway brunch for babies”

      12/04/2017

  • Colaborari/Collaborations
  • Maternitate
    • Inainte
    • 9 luni
    • 1 an
  • Diversificare
    • Plan ales
    • Ce mancam?
    • Jurnalul meselor
    • Propuneri mic de jun
    • Propuneri pranz
    • Propuneri cina
    • Torturi „bebelusesti”
  • Index idei mancare
  • Fashion/Lifestyle
  • Contact

mumAle

DiversificareIndex idei mancarePropuneri cinaPropuneri mic de junPropuneri pranz

Painici cu seminte, dovlecei si morcovi

scris de ale 02/24/2018
Painici cu seminte, dovlecei si morcovi
Sursa: babyfooduniverse
Complexitate: medie
Recomandare: pot si luate la pachet, servite ca snack, pot fi folosite pentru sendvisuri sau in ciorbe/supe.
Nota Stefan: 10+
Am urmat reteta sau nu:

Da, 99%. Babyfooduniverse este un cont de instagram pe care il urmaresc de ceva timp si care are doar retete pentru bebelusi/copii. Au si o carte publicata…tot o vanez pe amazon sa o comand si eu.

Nu am adaugat sare, zahar si nici stafide.

Pentru ca nu au un site unde sa gasiti reteta, pas cu pas (o puteti gasi doar pe instagram sau in carte), de data aceasta o sa va las mai jos tot pasii pe care i-am urmat eu de. Chiflele sunt absolut delicioase si sanatoase:

Ingrediente:

*400 grame faina (eu am mers pe faina alba, pentru ca mi-a fost teama sa nu iasa prea tari)
*2 morcovi rasi
*1 dovlecel micut ras si stors bine
*50 grame de drojdie proaspata dizolvata in 350 ml apa calduta (am pus apa plata intr-o cratita, am incalzit-o pana la 40 de grade, dupa care am adaugat drojdia. Am mixat, pana ce s-a dizolvat, iar apoi am lasat-o 5 min acoperita, sa se „odihneasca”. In acest mix am adaugat si o lingurita de ulei de masline.
*1 ou

Optional (dar o sa dea un gust delicios)
* 2 linguri mix seminte

Proces

1. Amesteca drojdia cu oul, si adauga, in ploaie, faina. Adauga apoi dovlecelul si morcovul.
–
2. Intr-o tava, pune hartie de copt si pune cate o gramjoara (nu o sa iasa niste bile perfecte, insa in momentul in care se vor coace, o sa ia o forma tare frumoasa) de aluat si presara peste, daca vrei, mixul de seminte.
–
3. Pune tava in cuptorul rece, porneste-l si da-l pe 225 C pentru 22 de minute, sau pana cand chiflele devin aurii.
–
4. Lasa-le sa se raceasca aproximativ 5 minute.

Ce am folosit:

faina, ou, dovlecei, morcovi, mix de seminte, drojdie, apa, ulei de masline.








Cum am servit preparatul:

  Cu bucati de cascaval, cu ciorba dar si la sendvis-maker, cu avocado, rosii si mozzarella.

La ce masa am mancat preparatul:

La toate mesele.

Enjoy!

0 comentariu
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ale

Hello, sunt mumAle :) Bun venit in lumea mea, universul unei mamici cu povesti diverse din calatoria noastra ca parinti, dar si din bucataria magica, acolo unde s-a nascut pasiunea mea de a gati pentru cel mai mancacios baiat din lume, Stefan.

articolul anterior
Somnul Stefanesc
articolul urmator
Tapioca

Pe aceeasi tema

Vita cu couscous

12/20/2017

Tort cu mascarpone, pudra de roscove si zmeura

03/08/2018

Top 10 recomandari „stefanesti” pentru Craciun

12/20/2017

To eat or not to eat solids?

12/04/2017

Tarta cu spanac si smantana

02/16/2018

Tarta cu pui si broccoli

12/20/2017

Tapioca

03/05/2018

Stilul „stefanesc” de a manca

12/11/2017

Smash cake sau „tortul sarbatoritului”

03/11/2018

Rulada cu mascarpone si capsune

06/01/2018

Lasa un comentariu Anuleaza

mumAle

Despre

Despre

Hello, sunt mumAle :) Bun venit in lumea mea, universul unei mamici cu povesti diverse din calatoria noastra ca parinti, dar si din bucataria magica, acolo unde s-a nascut pasiunea mea de a gati pentru cel mai mancacios baiat din lume, Stefan.

Categorii

  • 1 an
  • 9 luni
  • Ce mancam?
  • Colaborari/Collaborations
  • Despre
  • Diversificare
  • Evenimente
  • Fashion/Lifestyle
  • Featured
  • Inainte
  • Index idei mancare
  • Jurnalul meselor
  • Maternitate
  • Nasterea
  • Plan ales
  • Propuneri cina
  • Propuneri mic de jun
  • Propuneri pranz
  • Testimonial
  • Torturi "bebelusesti"

Social media

Facebook Instagram

Follow me on Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
Footer Logo

@2018


Mergi sus