Conopida nu este inca pe lista legumelor preferate ale lui Stefan, asa ca incerc sa o strecor in alimentatia lui sub alte forme. De unde si ideea unui mix de legume cu putin cascaval.
Reteta chiftelutelor cu legume este „rodul” imaginatiei mele si prepsupune:
INGREDIENTE:
- 1/2 conopida
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 3 linguri de faina
- 2 linguri de ulei de masline
- 100 grame branza cheddar
PREGATIRE:
a. am ras in robotul de bucatarie conopida, dovlecelul si morcovul; Le-am scos din robot si le-am stors de apa;
b. separat am ras cascavalul;
c. am amestecat intr-un bol toate ingredientele;
d. am format chiftele pe care le-am pus pe o tava (tapetata cu foaie de copt)
e. in cuptorul preincins (180 grade) am pus chiftelutele pana cand s-au rumenit pe ambele parti (le-am intors dupa aproximativ 10 minute). Initial o sa para foarte zemoase, insa dupa ce se racesc ingredientele se vor combina foarte frumos. Important este sa le lasati sa se rumeneasca bine.
CUM AM SERVIT PREPARATUL:
Ca si garnitura (langa dorada facuta la cuptor).
LA CE MASA AM SERVIT PREPARATUL:
La pranz, dar merge foarte bine si la cina.
NOTA LUI STEFAN:
10+
Enjoy!