Complexitate: medie
Recomandare: a se manca in familie! 🙂
Nota Stefan: 10+ (mai ales pentru cea cu spanac)
Reteta pentru lasagna cu spanac si ricotta
Umplutura
Intr-o tigaie (da, stiti deja ca am o pasiune pentru tigaia Delimano, care de altfel mie nu mi-a facut nicio problema) am pus 1 ceapa verde, putin usturoi (1 catel) , rosii taiate cubulete (3 rosii mari) si spanacul congelat (1 punga de 450 de grame). Le-am „calit” pana cand am obtinut un sos bine inchegat, dupa care am adaugat branza ricotta (1 cutie – 250 grame). Am mai amestecat inca 5 minute.
Foile pentru lasagna
Am folosit foi „Maffei„ de la Carrefour, proaspete.
Sosul de rosii
Am fiert 5 rosii mari pe care apoi le-am dat prin blender impreuna cu 1 lingurita oregano si doua frunze de busuioc.
Pasi de urmat
Intr-o tava (nu foarte mare) tapetata cu unt am pus un strat de foi, peste care am adaugat o parte din sosul de rosii si o parte din spanac. Am pus din nou un strat de foi de lasagna, sosul de rosii si spanac.. A urmat un ultim start de foi, peste care am pus din nou sos de rosii. Am adaugat mozzarella rasa si putin parmezan.
Apoi am pus tava la cuptor pana cand a prins o crusta aurie.
Ingrediente:
- rosii
- spanac
- ricotta
- oregano
- busuioc
- mozzarella
- parmezan
- spanac
- ceapa verde
- usturoi
- foi de lasagna
Reteta pentru lasagna clasica
Umplutura
Am folosit piept de pui tocat (1 caserola de 500 grame) pe care, la fel ca si spanacul, l-am „calit” in tigaie cu ceapa verde, usturoi si rosii.
Foile pentru lasagna
Am folosit foi „Maffei„ de la Carrefour, proaspete.
Sosul bechamel
L-am folosit doar pentru lasagna clasica si am pus:
- 350 ml lapte
- 35 g faina
- 35 unt
- 1 ling. cimbru
Am pus untul pe foc (foarte mic), am asteptat sa se topeasca, am adaugat faina (in ploaie si am amestecat continuu), dupa care am pus si lapte, cate putin. Trebuie amestecat pana cand obtineti o pasta alba, densa.
Sosul de rosii
Am fiert 5 rosii mari pe care apoi le-am dat prin blender impreuna cu 1 lingurita oregano si doua frunze de busuioc.
Pasi de urmat
Intr-o tava (nu foarte mare) tapetata cu unt am pus un strat de foi, peste care am adaugat o parte din sosul de rosii si o parte din carne. Am pus din nou un strat de foi de lasagna, sosul de rosii, carnea si o parte din sosul bechamel. A urmat un ultim start de foi, peste care am pus din nou sos de rosii si sos bechamel. Am adaugat mozzarella rasa si putin parmezan.
Apoi am pus tava la cuptor pana cand a prins o crusta aurie.
Ingrediente:
- rosii
- oregano
- busuioc
- mozzarella
- parmezan
- piept de pui
- ceapa verde
- usturoi
- foi de lasagna
- unt
- faina
- lapte
Cum am servit preparatul:
Simplu.
La ce masa am servit preparatul:
La pranz sau cina.