Sursa:
pentru checul clasic – jamilacuisine
pentru checul cu lamaie si afine – natashakitchen
Complexitate: foarte usor si rapid de facut; poti folosi diverse forme iar rezultatul este spectaculos.
Recomandare: este o idee foarta buna pentru o gustare la drum lung sau pentru o petrecere.
Nota Stefan: 10+
Am urmat reteta sau nu:
- de la Jamila mi-am luat reteta de baza, dupa care am adaugat fructe in functie de preferinte (afine, banane, zmeura, fulgi de nuca de cocos, prune etc). Am pus mereu si o cantitate mica de iaurt, astfel incat checul sa fie mai gustos. Nu am folosit sare si nici zahar. In loc de zahar am pus sirop de agave.
- de la Natasha am scos zaharul (am folosit sirop de agave), sarea si amidonul (am folosit putin faina) iar in loc de smantana am utilizat iaurt.
Ingrediente:
pentru varianta clasica:
- faina, oua, lapte, unt, praf de copt, vanilie, sirop de agave si fructe.
pentru varianta cu lamaie:
- faina, oua, lapte, unt, praf de copt, afine, vanilie, lamaie, iaurt, sirop de agave.
Cum am servit preparatul:
- simplu sau amestecat cu iaurt.
La ce masa am mancat checul:
- de obicei Stef a mancat chec la micul dejun. Este insa o idee buna si pentru o gustare si pentru cina.