Sursa: propria imaginatie. Dar pofta de orez cu ciuperci a venit de la PrajiturEla care a pus un instastory cu o minunatie de risotto.
Complexitate: usor
Recomandare: un mix delicios de legume! Orezul poate fi mancat simplu, dar si in combinatie cu ardei. Daca vreti adaugati si carne.
Nota Stefan: 10+
Complexitate: usor
Recomandare: un mix delicios de legume! Orezul poate fi mancat simplu, dar si in combinatie cu ardei. Daca vreti adaugati si carne.
Nota Stefan: 10+
Ardei umpluti cu orez
Print ThisIngredients
- 500 grame ciuperci
- 1/2 leg patrunjel
- 1/2 ceapa alba
- 1 cana orez salbatic
- 2 cani apa
- 10 rosii cherry
- 3 ardei grasi
- 2 cubulete unt
- ulei + ulei de masline
Instructions
- caliti ceapa in putin ulei (maxim 2 minute)
- intr-un robot de bucatarie adaugati ciupercile, rosiile cherry si patrunjelul deja tocat. Mixati
- compozitia rezultata adaugati-o peste ceapa
- lasati totul pe foc pentru aproximativ 20 de min., amestecand
- dupa 20 de min. adaugati orezul si apa
- lasati orezul pe foc pentru inca 15 min. Amestecati. Atunci cand orezul s-a umflat si a absorbit mare parte din lichid adaugati untul si amestecati pentru inca vreo 2 min
- umpleti cei 3 ardei grasi (curatati de seminte) cu orezul rezultat
- bagati ardeii la cuptor pentru 30 de min (eu am pus in vasul de jena putina apa si ulei de masline)
Cum am servit preparatul:
Am taiat ardeiul bucatele si am adaugat putina smantana. Rezultatul…minunat!
La ce masa am servit preparatul:
La pranz. Noi, parintii, am mancat orezul simplu.
Enjoy!