mumAle
  • Despre
    • Testimonial
  • Evenimente
    • Evenimente

      Spring Brunch for Babies

      03/21/2018

      Evenimente

      Happy New Year Brunch for Babies

      01/16/2018

      Evenimente

      Primul „Giveaway brunch for babies”

      12/04/2017

  • Colaborari/Collaborations
  • Maternitate
    • Inainte
    • 9 luni
    • 1 an
  • Diversificare
    • Plan ales
    • Ce mancam?
    • Jurnalul meselor
    • Propuneri mic de jun
    • Propuneri pranz
    • Propuneri cina
    • Torturi „bebelusesti”
  • Index idei mancare
  • Fashion/Lifestyle
  • Contact
  • Despre
    • Testimonial
  • Evenimente
    • Evenimente

      Spring Brunch for Babies

      03/21/2018

      Evenimente

      Happy New Year Brunch for Babies

      01/16/2018

      Evenimente

      Primul „Giveaway brunch for babies”

      12/04/2017

  • Colaborari/Collaborations
  • Maternitate
    • Inainte
    • 9 luni
    • 1 an
  • Diversificare
    • Plan ales
    • Ce mancam?
    • Jurnalul meselor
    • Propuneri mic de jun
    • Propuneri pranz
    • Propuneri cina
    • Torturi „bebelusesti”
  • Index idei mancare
  • Fashion/Lifestyle
  • Contact

mumAle

DiversificareFeaturedPlan ales

Ce mancam – legume, fructe, carne si cum am facut planul alimentar de cand am inceput DIVERSIFICAREA

scris de ale 12/04/2017
Ce mancam – legume, fructe, carne si cum am facut planul alimentar de cand am inceput DIVERSIFICAREA
Prima masa solida am avut-o pe 28 martie, intr-o zi de marti.
  1. Am inceput cu o masa, cea de pranz, si am mers pe un mix de morcov, radacina de patrunjel si pastarnac. Am urmat aceasta „reteta” timp de 3 zile, crescand cantitatea de la 30 de ml, pana la 50 de ml. Dupa fiecare masa am continuat sa ii dau si lapte, astfel incat sa fiu sigura sa se satura.
  2. In a patra zi am adaugat telina la mixul deja existent, si am crescut cantitatea, 60, 80, 90 de ml.
  3. In a saptea zi am adaugat dovlecelul, si am crescut gramajul de 90 la 150 de ml.
  4. Dupa alte trei zile am adaugat ardeiul. Mi s-au parut deja mult prea multe legume pentru un piure asa ca am fiert toate legumele impreuna, iar piureul l-am facut doar din ardei, dovlecel si morcov, adaugand supa de la toate legumele. Cativa mililitri astfel incat piureul sa aiba o textura buna: nici prea apos si nici prea solid.
  5. Dupa 2 saptamani au inceput niste modificari masive:
    1. nu i-am mai dat lapte la masa de pranz. Ii crescusem cantitatea de piure la 200 de ml si o manca pe toata. Am discutat si cu pediatra si era suficient. In plus copilul parea fericit si nu cerea mai mult.
    2. am adaugat 3 picaturi de ulei de masline in piure
    3. am inceput si masa de fructe. A doua masa pe zi, dupa laptele de dimineata.

De aici meniul lui Stefan a inceput sa arate asa:

Masa de fructe Masa de legume
Ziua 14 1/2 mar si 1/2 para, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli
piure: cativa ml de la supa adaugati peste morcov, telina, ardei si broccoli
Ziua 15 1/2 mar si 1/2 para, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli
piure: cativa ml de la supa peste morcov, telina, ardei si broccoli
Ziua 16 1/2 mar si 1/2 para, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli
piure: cativa ml de la supa peste morcov, telina, ardei si broccoli
Ziua 17 piure de nectarina cu para, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce
piure: cativa ml de la supa peste cartof dulce, morcov si dovlecel
Ziua 18 piure de nectarina cu para, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce
piure: cativa ml de la supa peste cartof dulce, morcov si dovlecel
Ziua 20 piure de nectarina cu para, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce
piure: cativa ml de la supa peste cartof dulce, morcov si dovlecel
Ziua 21 piure de mar cu nectarina, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce
piure: cativa ml de la supa peste cartof dulce, dovlecel, morcov, la care am adaugat spanacul fiert 5 minunte separat
Ziua 22 piure de mar, nectarina si para, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce
piure: spanac, dovlecel, ardei si cartof dulce
Ziua 23 piure de mar, para si gutuie, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce
piure: spanac, broccoli, morcod si radacina de patrunjel
Ziua 24 piure de mar, para si gutuie, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce, fasole verde
piure: radacina de patrunjel, dovlecel, ardei, fasole verde si telina
Ziua 25 piure de mar, gutuie si nectarina, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce, fasole verde
piure: cartof dulce, broccoli, fasole verde si pastarnac
Ziua 26 piure de mar, para si gutuie, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce, fasole verde
piure: cartof dulce, spanac, fasole verde si telina
Ziua 27 piure de mar, gutuie si nectarina, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce, fasole verde, rosie
piure: rosie, fasole verde, albitura, ardei
Ziua 28 piure de mar, gutuie si para, dupa lapte supa: telina, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei, broccoli, cartof dulce, fasole verde, rosie
piure: rosie, dovlecel, cartof dulce, ardei
In ziua 29 am adaugat carnea la masa de legume. Aproximativ 11 grame de piept de pui, de la „Puiul Fericit”.  Am continuat in fiecare zi sa cresc gramajul de la 11 grame la 30. Dupa trei zile de carnita, am facut o zi pauza.

La fructe am continuat si adaug, cu aceeasi regula de 3 zile, mango si cereale fara gluten (moment in care nu i-am mai dat lapte la a doua masa; avocado, caise, prune, dovleac placintar, banana, cirese, pepene galben, pepene rosu, piersica, visine s.a.m.d. Depinde foate mult si sezonul pe care il prindeti.

In sfera legumelor dupa rosie, am adaugat ceapa verde (doar partea alba), sfecla, marar, patrunjel (prospat), stevie, praz, mazare s.a.m.d

Dupa carnea de pui, cam la doua saptamani, am introdus carnea de curcan, am astepta inca alte doua saptamani si am adaugat carnea de vita, respectand aceeasi regula am adaugat si pestele (pastravul) iar in jur de 8 luni am introdus si ficatelul de pui. 

Galbenusul a fost introdus la o luna jumatate dupa ce am inceput diversificarea. Prima masa cu ou a continut 1/4 galbenus amestecat cu piureul de legume. Dupa 6 zile am folosit 1/2 galbenus, dupa inca 6 zile 3/4, iar dupa inca 6, un galbenus intreg.

In momentul in care aveam mai multe tipuri de carne introduse, plus oul, am preferat sa alternez, insemnand:

  • o zi carne de pui
  • a doua zi carne de curcan
  • a treia zi ou
  • a patra zi peste
  • a cincea zi ficatel
  • a sasea zi ou
  • a saptea zi pauza de carne si ou, doar legume

Iaurtul si branza de vaci au intrat in meniul nostru dupa 2 luni de diversificare, aparand astfel si a treia masa solida in program.

Iaurtul l-am luat de la Napolact, Bio, iar branza de vaci am facut-o in casa: cu lapte Bio de la Napolact (250 de ml de lapte, fierti) peste care am agaugat cateva picaturi de lamaie.

Meniul nostru a inceput sa arate asa:

I Masa lapte
II Masa fructe cu cereale/ cereale cu iaurt/iaurt cu fructe
III Masa legume cu carnita/ou
IV Masa branza de vaci combinata cu marar/avocado/cu banana /iaurt
V Masa lapte

Din luna a saptea am inceput sa mancam cereale cu gluten. Cerealele sunt cele de la Organix, si ne-am inteles foarte bine cu ele. La noua luni i-am adaugat in alimentatie si quinoa, dupa care la 10 luni grisul, iar la 11 malaiul. Orez i-am dat de la 9 luni si a fost totul ok. Paste fainoase am ales sa ii dau tot la 11 luni.

Tot la 11 luni i-am adaugat in alimentatie si branza de vaci din comert, mozzarella si branza ricotta.

Borsul l-am adaugat la 10 luni, atunci cand i-am facut prima oara ciorbita cu vita.

Ce am facut dupa 11 luni? Cititi in urmatoarea postare.

Pupici!

0 comentariu
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ale

Hello, sunt mumAle :) Bun venit in lumea mea, universul unei mamici cu povesti diverse din calatoria noastra ca parinti, dar si din bucataria magica, acolo unde s-a nascut pasiunea mea de a gati pentru cel mai mancacios baiat din lume, Stefan.

articolul anterior
Jurnalul lui Stefan
articolul urmator
To eat or not to eat solids?

Pe aceeasi tema

Vita cu couscous

12/20/2017

Top 10 recomandari „stefanesti” pentru Craciun

12/20/2017

To eat or not to eat solids?

12/04/2017

Tarta cu spanac si smantana

02/16/2018

Tarta cu pui si broccoli

12/20/2017

Tapioca

03/05/2018

Stilul „stefanesc” de a manca

12/11/2017

Smash cake sau „tortul sarbatoritului”

03/11/2018

Rulada cu mascarpone si capsune

06/01/2018

Rolls cu zmeura si cocos

03/28/2018

Lasa un comentariu Anuleaza

mumAle

Despre

Despre

Hello, sunt mumAle :) Bun venit in lumea mea, universul unei mamici cu povesti diverse din calatoria noastra ca parinti, dar si din bucataria magica, acolo unde s-a nascut pasiunea mea de a gati pentru cel mai mancacios baiat din lume, Stefan.

Categorii

  • 1 an
  • 9 luni
  • Ce mancam?
  • Colaborari/Collaborations
  • Despre
  • Diversificare
  • Evenimente
  • Fashion/Lifestyle
  • Featured
  • Inainte
  • Index idei mancare
  • Jurnalul meselor
  • Maternitate
  • Nasterea
  • Plan ales
  • Propuneri cina
  • Propuneri mic de jun
  • Propuneri pranz
  • Testimonial
  • Torturi "bebelusesti"

Social media

Facebook Instagram

Follow me on Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
Footer Logo

@2018


Mergi sus